АКСЕСУАРИ ТА ПРОДУКТИ ДЛЯ ВАШОГО ДОМУ

  • 0
    Товар успішно додано до Вашого кошика
    Кількість
    Ціна грн.
    0 товарів у кошику. 1 товар у кошику.
    Всього товарів на суму: грн.
    Продовжити покупки Оформити замовлення
Блог / Блог про вино / Зберегти смак: усе, що варто знати про вакуумні корки для вина

Зберегти смак: усе, що варто знати про вакуумні корки для вина

Навіщо використовувати вакуумну корку для зберігання вина? І чому не можна закрити пляшку її стандартної коркою?

Зберігати відкорковану пляшку можна протягом 1-2 діб. За умови використання корки, звичайно ж. Для цих цілей підійде рідна пробка з пляшки, універсальна коркова або гвинтова пробка. Не забуваємо про прохолодну температуру для зберігання — якщо у вас немає льоху або винної шафи, можна помістити вино в холодильник. Це правило стосується всіх сортів вин, у тому числі червоних. Якщо зберігати напій в теплому приміщенні, можлива втрата його якості і смаку.

Відкрита пляшка повинна зберігатися у вертикальному положенні. Якщо покласти її, поверхня для окислення збільшується.

Щоб уповільнити окислення, потрібно видалити з пляшки якомога більше повітря. Це дуже легко зробити за допомогою Vacu Vin Wine Saver. Пристрій запечатує вино вакуумом, завдяки чому воно зберігається від 7 до 14 днів!

Вакуумні корки були винайдені і запатентовані європейською компанією Vacu Vin у 1986 році. Протягом багатьох років це була єдина винна корка на ринку. Після закінчення терміну дії патенту багато виробників скопіювали продукт. Але винна корка Vacu Vin залишається унікальною. Це єдиний на ринку прилад зі звуковим сповіщенням — коли повітря повністю висмоктується, ми чуємо характерний звук.

 фото vacu vin.jpg

 

Чи можна зберігати старі і витримані вина за допомогою вакуумної корки?

Час, протягом якого ви можете зберігати вино без погіршення смаку, залежить від сорту винограду, процесу виробництва та розливу в пляшки.

Наприклад, вина масового виробництва не призначені для зберігання довше одного-двох років.

Що стосується коркових або гвинтових пробок, то відмінність у них полягає в доступі кисню  натуральна корка залишає дуже крихітний отвір для проникнення кисню у пляшку, гвинтова корка виключає доступ повітря. Як результат  вино в пляшці з вакуумом перестане змінюватися після розливу. Цілком характерно для свіжих і фруктових вин.

Також існують вина, які передбачають тривале зберігання. Французи називають їх Vin de Garde. Вони продовжують розвиватися, перебуваючи у пляшці. Часто ці вина не дуже приємні на смак в перші кілька років після розливу в пляшки. Щоб збалансувати смак, їм потрібно кілька років посидіти в пляшці і дихати через пробку. Як правило, це червоні вина. Білі вина містять менше таніну, тому не припускають тривалого зберігання.

Рожеві та ігристі вина зазвичай не зберігаються дуже довго. Звичайно, є винятки з цього правила, але найкраще вживати їх протягом 1-2 років.

За винятком ігристих вин, вакуумна корка Vacu Vin Wine Saver може використовуватися для всіх сортів. Прилад дозволяє зберегти оригінальний смак напою після відкриття.

 

Чи можна зберігати вино з вакуумною коркою горизонтально?

Основні правила зберігання вина:

• Темне місце.

• Прохолодна температура  близько 12 ° С.

• Для натуральної корки  горизонтальне положення.

• Уникати вібрацій, збовтування, перепаду температур.

Щоб не допустити втрати смаку вина у відкоркованої пляшці, використовуйте Vacu Vin Original Stopper. Після вакуумної герметизації пляшку можна покласти горизонтально, хоча рекомендується тримати відкриті винні пляшки вертикально.

 

 

Чи проводили виміри хімічних показників напою після використання вакуумної корки?

У компанії Vacu Vin був проведений ряд випробувань корок і їх хімічних реакцій з винами та іншими напоями. Результат показав, що ніякої хімічної реакції з вакуумними пробками не відбувається. Вони просто створюють максимально герметичну вакуумну середу, щоб зберегти всі переваги вина.

 

Чи впливає вакуумна корка на аромат і смак вина?

Так, і найкращим чином! Корка зберігає якість вина, захищаючи його від кисню, який може погіршити смак напою. Без корок Vacu Vin Wine Stopper або Wine Server & Saver вино буде окислюватися. А коли вино окислюється, це відчувається миттєво.

Наприклад, замість тонкого ледве помітного аромату яблук і горіхів у вині ви почуєте різкі горіхові ноти, а витриманий херес замість родзинок і лакриці дасть хімічний відтінок.

Рекомендую продукцію Vacu Vin, щоб не зіпсувати дуже смачне вино з Good Wine!