АКСЕСУАРИ ТА ПРОДУКТИ ДЛЯ ВАШОГО ДОМУ

  • 0
    Товар успішно додано до Вашого кошика
    Кількість
    Ціна грн.
    0 товарів у кошику. 1 товар у кошику.
    Всього товарів на суму: грн.
    Продовжити покупки Оформити замовлення
Блог / Наші гості та співрозмовники / Влодимир Ярославський

Влодимир Ярославський

Один з кращих шеф-кухарів України, керуючий і співвласник ресторану Lucky, бренд-шеф Good Wine, суддя проекту МастерШеф Україна, Володимир Ярославський, запросив нас в гості, розповів нам про ранкові ритуали, ідеальний сніданок і різницю між приготуванням вечері вдома та в ресторані .



Для тебе дім - це ...

Місце благодаті і відновлення, де ти в комфорті набираєшся позитивною енергією. Місце тепла і затишку, сонячно блакитного неба, зеленого соковитого настрою, тиші нічного лісу після снігопаду, свіжості хвойних гілок і трави в полі.

Як проходить твій класний ранок і як проходить твій поганий ранок? Від чого залежить формат?

У мене немає поганих починань дня. Кожен день я встаю, п'ю 1-2 склянки теплої води, заварюю свою чашку чарівної кави Yellow Place - і це не реклама, а чиста правда - чарівна, тому що коли я готую його, ложкою акуратно перемішую воду і промовляю своє заклинання, яке я знаю напам'ять - це ті якості і риси, які я хочу в собі розвинути. Сідаю за стіл, перевіряю новини, і ще люблю подивитися за вікно і уявити, момент, в якому саме така погода - найкраща. Загалом, так, намагаюся побачити прекрасне навіть у сірому.

Найстаріший предмет інтер'єру в квартирі, який і викинути б пора, але рука не піднімається.

У мене є кілька таких: стара швейна ножна машинка бабусі, посуд дідуся і глиняні вироби, тих часів. Це моя велика пам'ять про родичів.

Улюблене місце в квартирі, яке тільки твоє і нікому туди допуску немає.

Напевно, всі такі місця в квартирі. У моєму будинку все повинно бути по-моєму, на своєму - мною призначеному місці. Навіть безлад - він мені зрозумілий. Загалом мій будинок - моя фантазія.

У тебе вдома порядок завжди або бувають моменти вибуху чи речові бомби на підлозі.

Це постійна історія - я дуже люблю, коли все прибрано і в порядку. Але, при цьому, я краще бачу речі, які на виду - і люблю все подіставати, і не ховати. За тиждень іноді половина речей по всій квартирі. Але я точно знаю де що!

Рецепт ідеального домашнього сніданку на швидку руку.

Омлет! Французький смачний омлет. А ще, якщо є лляний хліб - то з нього тост і зверху гуакомоле з авокадо і трюфельний скрембл. І велика чашка кави!

Як ти зрозумів, що хочеш стати шефом і що це твоє покликання.

Я почав готувати ще в 11 років, потім навчання, практика, робота і шефом і все-все-все. Але саме зрозумів, що це моє, коли Сергій Гусовський і Арам Мнацаканов відзначили моє вміння готувати, коли мені було 32 роки. Тоді я відчув - так, кулінарія - це те, що мені вдається і потрібно вчитися ще більше і вдосконалюватися ще більше!

Чи буває творча криза в роботі і що ти з нею робиш.

Звичайно ж буває. Іноді не можу придумати ніяких страв з тиждень або навіть два. Ось просто не приходить натхнення. Допомагає chef's table, компанія друзів-кухарів або просто виїхати на 3-5 днів в іншу країну і походити по ресторанам. Відпочинеш, виспишся, і голова в тебе починає сама виробляти у величезній кількості бажання та ідеї - тільки встигай записувати! Загалом, відпочивати і насолоджуватися природою потрібно частіше.

Ти публічна людина. Що значить особистий простір, в якому ти можеш бути собою на 100%.

Будинки. Мій будинок - це 100% мій особистий простір, як і моє особисте життя. Плюс ще директ в instagram - це мій час і увага. Сильно ображаюся, коли хтось супер наполегливо пише, та ще й вимагає відповіді. А взагалі, як мені здається, я намагаюся кожен день і кожен момент переживати прямо зараз і максимально швидко. Я не вдаю, намагаюся бути самим собою і показувати свої відчуття від усього прямо зараз. Чесність і відкритість дуже важливі в житті моменти.

Готувати вдома або на професійній кухні. Основна відмінність?

Вдома дуже багато побічної роботи - прибрати, купити, розкласти, вічно мало місця, мало потужності у плит, мало витяжки та часу - є речі, які на роботі готуються заздалегідь протягом 2-3х днів, і вдома стільки ж я не можу проводити на кухні. І на роботі, звичайно ж, завжди є помічники, які як твої додаткові очі і руки - завжди допоможуть і підтримають, та ще й думку своє висловлять! Але вдома більше захоплення і вдячності в очах рідних і друзів, які показують своє захоплення і повагу до твоєї праці - для них це диво!

Розкажи про свій ресторан.

Мій ресторан - це моє життя, колектив - це все мої діти, меню - спосіб показати своє мислення і ставлення до продукту. А також його розуміння, гість - це та людина, заради захоплення якого в принципі ми всі і працюємо - адже це найбільше диво - допомагати людям відчувати прекрасне.



З гостем спілкувалася Надія Савенкова.