АКСЕСУАРИ ТА ПРОДУКТИ ДЛЯ ВАШОГО ДОМУ

  • 0
    Товар успішно додано до Вашого кошика
    Кількість
    Ціна грн.
    0 товарів у кошику. 1 товар у кошику.
    Всього товарів на суму: грн.
    Продовжити покупки Оформити замовлення
Блог / Блог про аксесуари / Як обрати сковороду: чесний огляд з експертом

Як обрати сковороду: чесний огляд з експертом

Як обрати сковорідку для дому

Очевидно, але сковороди  найбільш використовуваний предмет на кухні, а тому їх сила-силенна: особливий дизайн або класика, алюміній або сталь, тефлон або його відсутність.

Але починати потрібно не з зовнішнього вигляду або матеріалу сковороди. Важливо розуміти, що сковорода сумісна з вашою плитою. Як правило, сковороди підходять до всіх видів плит, крім індукційної, більш вимогливої. Сковорода, що працює на індукції, обов'язково повинна бути металевою.

Наступний етап у виборі  діаметр сковороди. Діаметр близько 20 см підійде для двох осіб або невеликої сім'ї, тоді як діаметр більше 30-35 см підійде для 7-8 чоловік. Обов'язково вибирайте сковороду підходящого розміру для вашої варильної поверхні. Якщо ваша сковорода занадто велика по відношенню до вогню, приготування їжі буде дуже нерівномірним.

Третій етап  ручки. Вони бувають знімними і фіксованими. Сковороди з фіксованими ручками обирають професіонали і шеф-кухарі. Вони розробляються з урахуванням ваги сковороди, а значить мають кращий баланс, що допомагає при обсмажуванні. Сковорода зі знімною ручкою потрібна в тому випадку, якщо ви готові подавати страву безпосередньо у сковороді. А ще  так безпечно і ергономічно зберігати свої сковороди, мити їх в посудомийній машині.

І тільки тепер  переходимо до матеріалу.

Види матеріалів сковорідок, їх особливості

  • Сковороди з нержавіючої сталі

    Такі сковороди широко використовуються у професійному середовищі. Перевага нержавіючої сталі в тому, що вона проста в обслуговуванні і має хороший термін служби навіть при регулярному використанні. Важливо вибирати моделі з нержавіючої сталі 18/10 (18% хрому і 10% нікелю). На сьогоднішній день це накращий склад.

  • Алюмінієві сковороди

    Найпоширеніший вид сковорідок, але далеко не найякісніший. Так, алюмінієві сковороди дешевше, але і термін служби у них обмежений, а хімічні речовини у складі матеріалу іноді викликають суперечки.

  • Мідні сковороди

    Мідна сковорода ідеальна для тих, хто готує вишукані страви і хоче отримати високу точність випалу. Крім того, мідь  це матеріал, що володіє прекрасними тепловими характеристиками і природним антипригарним покриттям.

  • Чавунні сковороди

    Чавун  важкий і міцний матеріал, відмінно зберігає тепло. Цей тип сковороди підходить не тільки для смаження, а й для варіння і томління їжі. Особливо, якщо сковорода глибока.

  • Керамічні сковороди

    Це свого роду модна сковорода (і особливо модний матеріал). У порівнянні з алюмінієм кераміка володіє природними антипригарними властивостями без додавання хімічних компонентів.

Переваги сковороди з нержавіючої сталі

Народна мудрість говорить: «Краще інвестувати в якість одного разу, ніж постійно купувати заміну»,  і ми згодні.

Ціна як і раніше є важливим фактором, який слід враховувати перед покупкою кухонного приладдя, але не варто орієнтуватися тільки на ціну. Вона не є гарантією якості, але очевидно дешеві сковороди служать всього кілька місяців і швидко стають непридатними. Копоть, жир, крихке покриття і розбовтані ручки  не найприємніші враження. Перша і основна перевага сковороди з нержавіючої сталі полягає в тому, що цього точно вдасться уникнути.

Наприклад, сковороди Cristel зроблені з нержавіючої сталі 18/10 (18% хрому і 10% нікелю). Сировина виробляється і закуповується в Бургундії. Виробництво всіх каструль, сотейників, сковорідок ведеться на території Франції і відповідає європейським стандартам якості, безпеки та екологічності. Нержавіюча сталь, яка використовується у виготовленні сковорідок Cristel, не дозволяє процесу окислення змінити смак страви.

Другий момент - сковороди з нержавіючої сталі сумісні з усіма варильними панелями: індукційними, газовими, керамічними. Їх також можна використовувати в духовці і в посудомийній машині.

Дно має значення? Так;) І сковороди Cristel мають товсте високоякісне дно з прекрасною теплопровідністю, яке не потребує високих температур для ідеального обсмажування. Тому рекомендується не перевищувати 2/3 теплової потужності вашої плити. 

Як зрозуміти, що сковорода достатньо розігріта


Досить скропити сковороду водою. Якщо крапельки відскочили і розкотилися  сковорода прогріта достатньо і можна починати підготовку. Просто покладіть, наприклад, стейк і залиште до появи золотистої скоринки. Так, м'ясо прилипне до сковороди. Це нормально і необхідно. Не намагайтеся його перевернути. Як тільки волокна закриються і прожаряться, м'ясо відстане. Головне завжди використовувати 2/3 потужності температури і не розігрівати сковороду на максимум. Після закінчення готування  налийте в сковороду трохи води і залиште ненадовго. Усі шматочки їжі відстануть. 

Сковорода з покриттям краще, ніж без нього?

І так і ні. Сковороди з антипригарним покриттям підходять для приготування страв з яєць, птиці, риби, млинців, тушкування овочів.

Сковорода без покриття  прекрасно підійде для створення золотистої скоринки при обсмажуванні м'яса (реберця, стейки, свинячі реберця) або жирної риби (лосось, скумбрія).

Важливо розуміти, що матеріал сковороди з покриттям практично не має значення. Тоді як найкраща сковорода без покриття  це сковорода з нержавіючої сталі.

Що потрібно знати про покриття сковорідок

Сковороди з антипригарним покриттям з'явилися в 60-х роках. Тефлон був створений Du Pont de Nemours, і в той час хімічному складу тефлону не надавали значення. Скандали навколо шкідливих речовин і, зокрема, ПФОК почалися набагато пізніше. З тих пір ця область весь час розвивається і вдосконалюється. Безпечне антипригарне покриття створили експерти бренду Cristel  Cristel exceliss +.

Це запатентоване покриття Cristel, що не містить шкідливих і токсичних речовин таких як PFOA, PFOS, свинцю, кадмію. Словом, всього, що небезпечно для ендокринної системи людини.

Конструкція сковороди зроблена таким способом: між шарами з нержавіючої сталі знаходиться шар алюмінію, рівномірно розподіляючий тепло. Антипригарне покриття Exceliss + наноситься особливим способом розпилення у три шари, без використання клеючих матеріалів, що виділяють токсичні речовини PFOA і PFOS. Такий спосіб покриття служить довше і гарантує відсутність шкідливих речовин, забезпечуючи готовку високої якості  без пригорання.

Що таке PFOA і PFOS?

  • PFOA або перфтороктанова кислота  є синтетичною хімічною речовиною, яка отримала широке застосування у промисловості. Саме ця кислота використовується в процесі виробництва тефлону, нафіону. PFOA  це небезпечне з'єднання, яке забруднює навколишнє середовище і викликає безліч захворювань у людини. Були доведені канцерогенні властивості перфтороктанової кислоти.

  • PFOS або перфтороктансульфонова кислота  синтетична кислота, широко застосовувана в різних областях промисловості, що відрізняється тривалим періодом розпаду, застосовується у виробництві різних продуктів і товарів, наприклад, тефлону, нафіону, і т.д. Потрапляючи в навколишнє середовище, синтетична речовина зберігається в ній до 1 000 років, дуже шкідлива для людини.

Хто відповідає за якість та екологічність покриття?

Регулярний жорсткий контроль з боку DCCRF Direction générale de la Concurrence, de la Consommation et de la Répression des fraudes (управління Контролю за Конкуренцією, Споживанням, Корупцією), виключає можливість виробництва продукції, що не відповідає європейським нормам REACH.

Поради з догляду та використання сковороди з антипригарним покриттям

Для початку розігрівайте сковороду на повільному вогні протягом 2 або 3 хвилин. Потім покладіть їжу і збільшуйте вогонь до 2/3 від максимальної потужності. Не використовуйте занадто високу температуру, оскільки це може викликати перегрів сковороди.

Антипригарні сковороди не можна використовувати в духовці на функції грилю, але можна у всіх інших випадках  при максимальній температурі 200 С.

Перш ніж мити сковороду  дайте їй добре охолонути. Не використовуйте абразивних миючих засобів.